IR COOK

آشپزي

شيش انداز

 

شش انداز يه خورش بامزه ي گيلانه كه به دوستداران بادمجان توصيه ميكنم . شش تا چيز ميريزن توش واسه همين بهش ميگن ۶ انداز :

بادمجان - گوجه - پياز - نمك -فلفل - زردچوبه   شد شش تا ! روغن هم داخل آدم حساب نميشه !!!

اين خورشت مثل خيلي از خورشتهاي ديگه ي ما همينجوري ديمي درست ميشه و اندازه و معيار خاصي نداره و اين تجربه ي يك خانوم گيلانيه كه غذاشو خوشمزه يا بدمزه ميكنه .

اين خورش رو بعضي ها با گوجه زياد ، بعضي ها كم ، بعضي ها آبكي و بعضي ها خشك و بعضي ها با تخم مرغ و بعضي بدون تخم مرغ درست ميكنند .  يكي از نكاتي كه در تهيه و طبخ اكثر غذاهاي گيلاني بايد مد نظر داشته باشيد اينه كه غذاهاي ما هر شهر به شهر يا شهر به روستا اسم و طرز تهيه شون كمي متفاوته ولي كلا سر و ته يك كرباسند !

مامانم اين خورشت رو پرگوجه و آبدار دوست داره چون كلا عاشقه گوجه هستش ولي من و همسرم اين خورشت رو خشك و كم گوجه دوست داريم و مادرشوهرم اينا كه اصلا گوجه نميريزند ! و مادربزرگم اينا علاوه بر اينكه پرگوجه و آبدار درستش ميكنند توش تخم مرغ هم ميزنند . پس هر كدوم از اين بلاها رو سرش آورديد ميشه ۶ انداز ! حتي اگر ۷ چيز توش بندازيد !!!

 

مواد لازم  نسبي و سليقه اي :

بادمجان قلمي خوشمزه و شيرين ۴ عدد متوسط نگيني ريز خورد شده

پياز درشت ۲ عدد نگيني ريز خورد شده

گوجه فرنگي رسيده يك تا دو عدد متوسط نگيني ريز خورد شده

روغن و نمك و فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

 

پياز ها رو كه نگيني خورد كرديد كمي در روغن تفت بديد تا نرم بشن و بادمجانها رو پوست كنده نگيني ريز كنيد و نمك و زردچوبه بزنيد و بذاريد تلخي اش بره و بعد توي روغن با همون پيازها كه نرم شدن قاطي كرده سرخشون كنيد تا تيره رنگ و له و لورده بشن و دائما هم بزنيد و بعد گوجه هاي نگيني خورد شده رو اضافه كنيد و درپوش ماهيتابه رو بذاريد تا گوجه ها آب بندازند و نمك و فلفل و زردچوبه رو اندازه كنيد . اگر آبكي دوست داريد بايد گوجه بيشتري برابر با بادمجانها يا كمي بيشتر بريزيد و اگر خشك دوست داريد بعد از اينكه آب گوجه كشيده شد خورشت را هم زده از روي گاز برداريد . اگر تخم مرغ دوست داريد قبل از برداشتن غذا از روي گاز تخم مرغ را هم اضافه كنيد .

 

 

+ نوشته شده در  سه شنبه 15 شهریور1390ساعت   توسط M@Ri  |