X
تبلیغات
IR COOK

IR COOK

آشپزي

نكاتي براي پخت كيك

 

تقديم به كسانيكه شاكي هستند كيكشون پف نميكنه :

در طرز تهيه كيك به تمام نكات قيد شده توجه كنيد و تمامي اندازه ها رو دقيق رعايت كنيد و سعي كنيد حتي يك گرم بالا پايين نشه و براي اندازه گيري از ترازوي ديجيتالي استفاده كنيد كه بهترين نتيجه رو ميگيريد . ترازوي ديجيتاليه من كه قديمي شده ، خواهرم تازگي يكي خريده كه شير و آب رو هم ليتر ميزنه و دما سنج و ساعت و زنگ و ... داره خيلي باحاله مارك ويداس هستش هم نقره اي داره هم سفيد و به ديوار هم نصب ميشه .

هميشه قبل از شروع همه ي مواد اوليه را حاضر و آماده وزن كرده جلوي دست خود بگذاريد و بعد كار خود را شروع كنيد .

تمامي موادي كه استفاده ميكنيد تخم مرغ و آرد و ... همه بايد به دماي اتاق رسيده باشن و يكساعت قبل از يخچال خارج كنيد .

پكينگ پودر بايد تازه و مارك معتبر باشه .

آرد و بكينگ پودر رو با هم سه بار حتما الك كنيد تا لابه لاي ذرات آرد هوا بره و خوب پف كنه .

فر را حتما حتما بيست دقيقه قبل با دماي ذكر شده روشن كنيد.

تا نيم ساعت اول و ترجيحا تاآخر پخت به هيچ وجه در فر رو باز نكنيد چون پف كيك ميخوابه .

تا زمانيكه كيك توي فرهست سعي كنيد روي گاز آشپزي نكنيد تا ضربه ها و تكان ها پف كيك رو نخوابونه .

كيك ها در مدت زماني كه در دستور نوشته شده مي پزند پس فقط كافيه از ده دقيقه زودتر درفر رو باز كنيد و آرام چك كنيد كه كيك پخته يا نه . از كناره هاي كيك ميشه فهميد اگر تا حدودي از دور قالب فاصله گرفته باشه يعني پخته . زياد هم كناره هاش سفت نشه كه زيادي پخته و سفت ميشه . براي اطمينان يك خلال دندان فرو كنيد اگه چيزي بهش نچسبيد يعني پخته .

وقتي كيك پخت از فر در آورده روي ان پارچه بندازيد تا به حال خودش خنك بشه چون اگه داغ باشه موقع در اومدن از قالب آسيب ميبينه و علاوه بر اون كيك خشك ميشه و اون لطافت لازم رو از دست ميده . پس عجله نكنيد .

موقع زدن مواد حتما از اول تا آخر دوراني و در تمام طول مدت در يك جهت هم بزنيد و جهت خود را تغيير ندهيد . موقع اضافه كردن آرد همزن برقي را كنار گذاشته و از ليسك استفاده كنيد و آرام خيلي آرام مواد رو قاطي و از زير بياريد رو به طوري كه حبابهاي هواي داخل كيك رو از بين نبريد تا كيك خوب پف كنه .

موقعي كه مواد رو توي قالب ميريزيد با قاشق يا چيز ديگه اي روي قالب نكوبيد چون پف كيك ميخوابه .

مواد رو بالا سر قالب گرفته و از همون وسط خالي كنيد تو قالب .

از مواد مرغوب براي كيك پختن استفاده كنيد مثلا مرغوب بودن آرد خيلي مهمه ، بعضي ها ميرن آرد نونوايي ميخرن بعد انتظار دارن كيكشون خوب بشه !

اگر خواستيد گردو يا كشمش يا امثالهم بريزيد توي كيك اول اونها رو توي تستر يا فر كمي تست كنيد يه خورده كه گرم شد توي آرد بغلطونيد و بعد بريزيد تو مواد .

تا حد امكان از ترازوي ديجيتال استفاده كنيد واگر خواستيد از پيمانه استفاده كنيد پيمانه‌ها را هميشه با قاشق پر کنيد و هيچ‌وقت خود پيمانه را در آرد و روغن فرو نکنيد.

قبل از ريختن مواد در قالب براي نچسبيدن كيك يا كف قالب رو كاغذ روغني به اندازه قالب بريده و قرار دهيد و ديواره هاي قالب را چرب كنيد يا اينكه قالبها رو فقط چرب كنيد و بعد کمی آرد روی آن بريزيد و بعد قالب رو برعكس كرده با ضربه اضافي آرد را خارج كرده و بعد مایه کیک را داخل قالب بريزيد .

برای اینکه کیکمون گنبدی شکل نشه باید یه حوله رو خيس كميك بعد آبش رو بچلونيم دور قالب ببندیم و تو فر بذاریم . اين حوله هاي مخصوص قالب رو توي لوازم قنادي فروشي ها دارند ولي شما ميتونيد با حوله هاي كهنه اي كه ديگه بدردتون نميخوره از اين كمربندها واسه قالبتون درست كنيد و دو طرفشو با سنجاق قفلي به هم وصل كنيد و بذاريد تو فر .

ايشالا كه كيك هاي همه پف كنه

باز اگه نكته اي يادم اومد مينويسم و شما هم اگر چيزي بلديد بگيد.

+ نوشته شده در  سه شنبه 18 بهمن1390ساعت   توسط M@Ri  | 

كيك چهارمين سالگرد ازدواجمون

 

 

اين كيك رو واسه سالگرد ازدواجمون پختم . پايه اش شيفون كاكائويي ۴ تخم مرغي هستش كه تو قالب ۲۰ سانتي پختم و بعد از پخت از ارتفاع به سه قسمت تقسيم كردم و لاي هرطبقه شير شكلات اسپري كردم و گاناش ماليدم و يك لايه موز ورقه كردم و چيدم و گردوي خورد شده پاشيدم و آخرش هم دورتادور كيك رو گاناش ماليدم و شكلات هيس شيرين عسل ۴ تايي رو دورتادورش چيدم . از ۹ بسته چهارتايي استفاده شد . بسته اي ۳۰۰ تومن .  كيت كت ۴ تايي بسته اي هزار تومن بود و بايد ۹ تومن هزينه ميكردم و  به نظرم از نظر مزه هم هيچ برتري اي به شيرين عسل نداره واسه همين از هيس شيرين عسل استفاده كردم و هزينه رو به ۲۷۰۰ تومن تقليل دادم .دورتادورشم شكلات سفيد رو با چاقو خراش دادم و چيدم و روش هم ترافل رنگي توپ توپي ريختم تا با توپ توپهاي روي شمع ست بشه  اون روبان رو هم گوشه كنارا گشتم و پيدا كردم و بستم دورش .

با تشكر از نداجون 

 


پ.ن : دوستان عزيزم اگر كامنت هاتون رو جواب نميدم يا براتون كامنت نميذارم به خاطر مشكلم با اينترنتمه كه به سختي كانكت ميشم و سرعتش خيلي خيلي كمه و براي جواب دادن به كامنتها و گذاشتن يك كامنت بايد اعصاب آهني داشته باشي كه من ندارم و هم اينكه وقت بسيار زيادي رو صرف كنم كه مشغول تميز كردن خونه هستم براي ورود ميهمانان احتمالي و اصلا وقت ندارم چون اگر تصميم بگيري ۱۰ دقيقه پاي نت بشيني يهو چشم باز ميكني ميبيني ۱۰ ساعت نشستي و كاراي خونه ات مونده . اميدوارم ما هم يه روزي دستمون به اينترنت پر سرعت برسه و بتونم واستون سه سوته كامنت بذارم . هرچند كه اون پر سرعت داراشون هم شاكي هستند ...

 

+ نوشته شده در  چهارشنبه 12 بهمن1390ساعت   توسط M@Ri  | 

كيك تولد همسر

 

 

توضيحات :

اين مدل رو از وبلاگ : مينويسم براي دخترم تينا ياد گرفتم.

توي يك قالب ۲۵ سانتي دو دفعه دوتا كيك شيفون ۶ تخم مرغي پختم . يكي كاكائويي و يكي ساده . هر كدوم رو به سه قسمت تقسيم كردم ( يك قسمت كاكائويي رو اضافه اوردم )

كيك رو تا ۵ طبقه رفتم بالا ديدم خيلي مرتفع شده ديگه از بكارگيري آخري انصراف دادم !

براي روكش و توي كيك از مواد همون شارلوت شكلاتي استفاده كردم منتها خامه اش رو دو پاكت استفاده كردم چون حواسم نبود !حالا بماند كه خامه لعنتي فرم نگرفت و كفرمو در آورد ! و شكلات چيپسي رو هم حذف كردم چون از زير دندون اومدنش وسط كيك خوردن اصلا خوشم نيومد. لا به لاي كيك ها هم شيركاكائو غليظ اسپري كردم بعد از موادم ماليدم و بعدش لايه هاي موز حلقه شده چيدم و كلي گردوي خرد شده پاشيدم و بعد دوباره از مواد ماليدم و لايه بعدي رو گذاشتم روش و همين كار رو تا لايه آخر ادامه دادم .( اون يكي لايه كيك كاكائويي كه اضافه اومده بود دوست داشتم باهاش چيز كيك درست كنم اما درست نكردم ! و فرداش دادم همسري با خودش برد ماهي گيري و با دوستاش اونجا هپليش كردن .)

بعد يك دور دور كيك از مواد مالوندم گذاشتم تا فردا صبح تو يخچال بمونه بعد دوباره بقيه مواد رو مالوندم روش و با ابزار صاف و صوف كردم و خط انداختم و ديدم ريخت خوبي نداره پا شدم رفتم يه سر قنادي قصر شيرين كه شمع بخرم و كيكهاشون رو ديد بزنم و ايده گرفتم پريدم رفتم سوپري يه شكلات تخته اي و يه شكلات هرشيز مايع خريدم و اين شد كه ميبينيد .

شكلات تخته اي رو با كمي كره بن ماري آب كردم قلب كشيدم و نوشتم و دورش رو هم چين چين كشيدم و بعد شكلات هرشيز رو دورتا دورش ريختمم تا حالت چر كرده پيدا كنه . توي قلب ها هم پودر نارگيل ريختم روش هم كمي ترافل رنگي توپ توپي پاشيدم .

خيلي ي ي ي ي زحمت كشيدم خيلي ي ي ي خسته كننده بود ولي بسي خوشمزه شده بود و تا هفت روز كه تو يخچال داشتم و هفتمين روز كه داشتيم ميخورديم از اولين روزش خوشمزه تر شده بود . البته اين كيك براي ۴۰ نفر گمونم كافي بود !!! فكر نكنيد همه رو تنها خورديم . تنها بوديم ولي تنها نخورديم بلكه همسايگان و اقوام و همكاران را نيز مستفيذ گردانيديم

+ نوشته شده در  چهارشنبه 5 بهمن1390ساعت   توسط M@Ri  |